Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 12:38

Lada 4X4 Urban

Το Lada Niva ξεκίνησε να παράγεται το 1977 και από τότε συνεχίζει την εμπορική του πορεία έχοντας πουλήσει παραπάνω από 2.000.000 αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του άλλαξε ονόματα (Taiga, 4X4, Cossack, Sport, Bognor Diva) εκδόσεις (πεντάπορτες, ανοιχτές, ακόμα και αμφίβιες), χώρες παραγωγής (Ρωσία, Ουρουγουάη, Κολομβία, Καζακστάν) αλλά η φιλοσοφία παρέμεινε η ίδια. Ένα απλό μηχανικά αυτοκίνητο που όταν κινείται εκτός δρόμου βάζει τα γυαλιά σε πολύ πιο ακριβές κατασκευές. Ένα αυτοκίνητο που αποτέλεσε τον πρόγονο των σημερινών SUV αλλά και ενέπνευσε άλλα γνωστά αυτοκίνητα όπως το Suzuki Vitara.

 

Αρχικά με κινητήρα 1.6 λίτρων απόδοσης 72 ίππων , αυτοφερόμενο αμάξωμα, ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και τρία διαφορικά έδειξε τον δρόμο για πολλά μεταγενέστερα 4Χ4.


Τώρα πια στην νέα του έκδοση που είναι προσανατολισμένη για την πόλη ο κινητήρας είναι 1.7 λίτρων απόδοσης 82 ίππων με ηλεκτρικές ευκολίες, υδραυλικό τιμόνι, προφυλακτήρες ενσωματωμένους και βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος, τροχούς 16 ιντσών, air condition, κεντρικό κλείδωμα ακόμα και θερμαινόμενα καθίσματα και αισθητήρες παρκαρίσματος για την ακριβή έκδοση.


Αξίζει να παρακολουθήσετε το video που πραγματικά μεταφέρει σε παλιότερες εποχές. Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τους ελληνικούς υπότιτλους.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το νέο Hyundai i20 Subaru WRX STi VS Audi S3 Saloon »