Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 12:48

Η νέα Skoda Fabia σε ερασιτεχνικό video

Tο νέο Skoda Fabia θα κάνει την εμφάνιση του στις αγορές με μια γκάμα κινητήρων που αποτελείται από τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τρεις diesel, οι οποίοι θα πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6. Στη βάση θα υπάρχει ένας entry-level 1.0-λίτρων MPI τρικύλινδρος παράλληλα με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1.2-λίτρων TSI, με ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται από 59bhp ως 108bhp.

 

Οι επιλογές των Diesel περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου υπερτροφοδοτούμενου άμεσου ψεκασμού τρικύλινδρου κινητήρα 1.4-λίτρων, με ισχύ που κυμαίνεται από 74bhp ως 103bhp. Όλες oι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά και το γνωστό DSG για τις πιο ακριβές.

Μετά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου, η Skoda θα παρουσιάσει επίσης μια νέα έκδοση Greenline, που θα στηρίζεται στον 1.4 diesel με 74bhp, με κατανάλωση 3,1 l/100km και εκπομπές CO2 82gr/km. Σε όλη τη σειρά κινητήρων, η Fabia χρησιμοποιεί 17% λιγότερο καύσιμο από το σημερινό αυτοκίνητο.

 

Με δεδομένη την προφανή μείωση βάρους με τη χρήση του μικρότερου κινητήρα και το ελαφρύτερο 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το φθηνότερο Fabia - MPI 1.0-λίτρων - είναι επίσης το ελαφρύτερο, με βάρος μόλις 980 κιλά.

Η εταιρεία, επίσης, αποκάλυψε πρόσφατα τα πρώτα σκίτσα αποκαλύπτοντας ότι το νέο αυτοκίνητο θα δανειστεί σε μεγάλο βαθμό στοιχεία από το νέο Octavia.

 

Ακριβώς κάτω από τέσσερα μέτρα σε μήκος, το supermini διατηρεί τα sub-compact χαρακτηριστικά του, αλλά έχει μεγαλώσει 90 χιλιοστά σε πλάτος για να χωρέσουν οι νέοι εμπρός και πίσω άξονες. Επίσης έχει κοντύνει κατά 30 χιλιοστά πράγμα που σημαίνει ότι η Fabia αποπνέει ένα πιο αθλητικό στυλ από το μοντέλο που αντικαθιστά. Ο χώρος αποσκευών θα φτάνει τα 330 λίτρα ενώ δεν αναμένεται να δούμε την έκδοση VRS. Από άποψη ανάρτησης θα υπάρχουν γόνατα McPherson μπροστά και ημιάκαμπτος άξονας πίσω, ένω σε όλα τα μοντέλα θα υπάρχει το σύστημα  XDS+ που θα μοιράζει τη ροπή στους τροχούς λειτουργόντας ως  σύστημα Torque Vectoring Control.

 

Στο παρακάτω ερασιτεχνικό video φαίνεται η τελική μορφή του μοντέλου σε δοκιμές που γίνονται σε πραγματικές συνθήκες.

Πολυμέσα