Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 18:45

Alfa Romeo SUV

Η Alfa Romeo είναι αποφασισμένη να εισέλθει στην κατηγορία των SUV και να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Audi Q5 και την Porsche Macan, διαθέτοντας μια νέα γκάμα κινητήρων.
Η ιταλική φίρμα σκοπεύει να κυκλοφορήσει 8 νέα μοντέλα μέχρι το 2018 και δυο εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των SUV.
Το πρώτο μοντέλο θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους όχημα όπως το Audi Q5 και η BMW X3 και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Η Alfa προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες καθώς αυτή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV.
Για να εξασφαλιστεί η εμπορική επιτυχία, η Alfa Romeo αναπτύσσει μια νέα οικογένεια τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων με κορυφαίο έναν V6 turbo βενζινοκινητήρα με ισχύ ως 500bhp, ενώ ο πιο δυνατός ντίζελ θα αγγίζει τους 350bhp, επισκιάζοντας το Audi SQ5 με τους 309bhp .
Το δεύτερο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο και θα ανταγωνίζεται το Volvo XC90. Και τα δύο μοντέλα θα βασίζονται σε μια νέα πισωκίνητη και τετρακίνητη αρχιτεκτονική της Alfa Romeo που θα έχει 50:50 κατανομή βάρους.
Φυσικά, όσον αφορά τη σχεδίαση, μια Alfa δεν μπορεί να μην σαγηνεύσει τους υποψήφιους πελάτες της, όντας μακριά από τα γερμανούς αντιπάλους της με χαμηλωμένη οροφή, πολλές γωνίες στο μπροστινό μέρος και τονισμένους θόλους.
Τα σχέδια της Alfa περιλαμβάνουν επίσης την αναβίωση της Alfa Romeo Giulia στα τέλη του 2015 που θα ανταγωνίζεται τη BMW Σειρά 3 καθώς και ένα μεγαλύτερο μοντέλο που θα έρχεται αντιμέτωπο με τη σειρά 5. Η Alfa 4C Spider αναμένεται επίσης να αρχίσει να πωλείται αργότερα το 2014, ενώ η νέα Alfa Romeo Spider (ένα κοινό σχέδιο με την επόμενη γενιά του Mazda MX-5, κατασκευασμένο στην Ιαπωνία) θα μπορούσε τώρα να φέρει το σήμα της Fiat ή της Abarth, μετά τις δηλώσεις του Marchionne που δήλωσε ότι όσο είναι ο ίδιος στα ηνία της εταιρίας δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστεί Alfa Romeo εκτός Ιταλίας.

 

Φωτογραφία:Andrei Avarvarii/Auto Bild