Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 07:35

Η Mazda επιβεβαιώνει τις φήμες για ένα νέο coupe με Wankel κινητήρα

Η Mazda αναπτύσσει ένα νέο sport αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα για να διαδεχτεί το RX-7 και RX-8. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου θα γίνει πιθανότατα το 2017 για να συμπέσει με την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του Mazda Cosmo του πρώτου αυτοκινήτου της Mazda με περιστροφικό κινητήρα.
Οι μηχανικοί της Mazda προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και λαδιού , να αυξήσουν την ροπή χωρίς όμως να καταφύγουν στη λύση του υπερσυμπιεστή.
Έτσι και αλλιώς η τεχνολογία SkyActiv της Mazda όπως φαίνεται και από τα Mazda 3 και 6 επιμένει στην μείωση του βάρους και σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες με υψηλό βαθμό συμπίεσης. Στόχος είναι οι 300 ίπποι , 62 περισσότεροι από το τελευταίο RX-8. Από άποψη διαστάσεων μάλλον το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο από το RX-8 για να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Το παλιό RX-8 που σταμάτησε να παράγεται το 2010 ζύγιζε 1310 κιλά ,120 περισσότερα από ένα Toyota GT 86. Το αυτοκίνητο θα είναι πισωκίνητο και θα εφοδιάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο ή πεντατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η Mazda είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη τεχνογνωσία στους Wankel κινητήρες. Είναι η μόνη γιαπωνέζική εταιρία που έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1991 χρησιμοποιώντας περιστροφικό κινητήρα. Σχεδιαστικά, μάλλον θα ακολουθήσει τις γνωστές φόρμες που έχουμε δει από τη Mazda στις εκθέσεις αυτοκινήτου.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τις βασικές αρχές λειτουργίας ενος περιστροφικού κινητήρα.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CarPlay vs Android Έρχεται το νεό VW Passat »