Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 10:51

Αναβάθμιση για το Tesla Roadster

Η αναβάθμιση είναι ένας όρος πιο κοντά στην πληροφορική και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Τι θα λέγατε όμως αν κάποια αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αγορά, σας πρόσφερε πακέτα αναβάθμισης που βελτίωναν την απόδοση του οχήματος σας;

Το νέο «3.0 Package» για το Tesla Roadster πρόκειται να είναι διαθέσιμο στους υφιστάμενους πελάτες την άνοιξη του 2015 και διαθέτει εξελίξεις που είναι προϊόν της εμπειρίας της εταιρίας από το Model S. Κλειδί για το πακέτο αναβάθμισης είναι η υιοθέτηση μιας νέας τεχνολογίας κυψελών μπαταριών που ενισχύει την ενεργειακή ικανότητα τους κατά 31%. Αυτό σημαίνει οι μπαταρίες του Roadster αποδίδουν τώρα περίπου 70kWh, ενώ οι προηγούμενες απέδιδαν 53kWh.
Η αναθεωρημένη αεροδυναμική βελτιώνει κατα 16% τον συντελεστή οπισθέλκουσας, από 0,36 σε 0,31. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση εκ των υστέρων αεροδυναμικού κιτ και όχι με την αλλαγή του αμαξώματος, ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης, νέων ρουλεμάν και ρυθμίσεων στα φρένα που συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση της αυτονομίας του Roadster. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα υπάρξει 40%-50% βελτίωση στην αυτονομία, σε σύγκριση με το αρχικό Roadster. Στην προηγούμενη έκδοση θα μπορούσε να καλύψει 400km με μία μόνο φόρτιση, ενώ στην νέα θα μπορεί να καλύψει περίπου 600km. Επίσης, προκύπτει από το ανακοινωθέν της εταιρίας ότι: ". Υπάρχει πιθανότητα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης, η αυτονομία να φτάσει και τα 645km ".
Άνθρωποι της εταιρίας θα οδηγήσουν ένα Roadster χωρίς στάση από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες τις πρώτες εβδομάδες του 2015, ένα ταξίδι περίπου 610km, για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Οι πελάτες της Tesla θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τα Roadsters τους από την άνοιξη του 2015, μόλις οι νέες μπαταρίες έχουν πλήρως ελεγχθεί και πιστοποιηθεί. Η Telsa ανακοίνωσε επίσης ότι περαιτέρω αναβαθμίσεις για το Roadster θα διατεθούν στο μέλλον, αλλά δεν θα γίνει κάτι παρόμοιο και για το Model S.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Tesla Roadster ξεκίνησε να παράγεται το 2008 και σταμάτησε το 2012.
Και αναρωτιέμαι ως ιδιοκτήτης αυτοκινήτου....δεν είναι ωραίο να σε προσέχουν και μετά την αγορά;