Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 11:21

Αυτοκίνητο με αμάξωμα από ύφασμα

Μια εταιρία με το όνομα EDAG Engineering αναμένεται να παρουσιάσει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης ένα concept car που το αμάξωμά του θα είναι κατασκευασμένο από ύφασμα τοποθετημένο σε έναν σκελετό φτιαγμένο από 3D εκτυπωτή.
Το όνομα του πρωτότυπου είναι Light Cocoon και η πηγή έμπνευσης του είναι τα φύλλα των φυτών. Η εταιρία που έχει ασχοληθεί και με την αεροδιαστημική χρησιμοποιεί ένα ειδικό αδιάβροχο ύφασμα κατασκευασμένο από την εταιρία Jack Wolfskin (εταιρία ενδυμάτων) που είναι ημιδιαπερατό από το φως. Το ειδικό ύφασμα ονομάζεται Texapore Softshell και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ελαφρύ. Στη φωτογραφία, ο κίτρινος φωτισμός αποκαλύπτει τον εσωσκελετό που στηρίζει το ύφασμα και που είναι κατασκευασμένος από 3D εκτυπωτή.
Η ιδέα της εφαρμογής υφάσματος για το ντύσιμο ενός αυτοκινήτου δεν είναι εντελώς καινούρια αφού την έχει ήδη παρουσιάσει η BMW με το GINA concept το 2001 με σκελετό από σύρμα. Το πρωτότυπο αυτό επίσης είχε τη δυνατότητα να μεταβάλει τον συρμάτινο σκελετό του και επομένως να αλλάζει το σχήμα του.
Περισσότερα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης ,τον Μάρτιο του 2015

 

Πολυμέσα